TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

TankTasTocht 6: Noord-Holland

9 en 17 september (Alkmaar - Alkmaar)

Noord-Holland is een provincie van duinen, polders en veenweidegebieden. En er is water, heel veel water en schilderachtige dorpjes. Maar ook op de motor kom je er aan je trekken.

Vanuit de Randstad zit je er zo. Na de Coentunnel nog een stukje snelweg en je rijdt door het weiland dat ook wel Noord-Holland heet. Overdreven natuurlijk, maar leg een inwoner van pak ‘m beet New Delhi maar eens uit dat het op 5 kilometer van het centrum van Amsterdam ineens een stuk rustiger wordt.

[LEES VERDER]

TRACER TRACKS #4

De Groene ruimte

Tekst en foto’s: Jan Dirk Onrust

In het dichtstbevolkte gebied van Nederland kun je urenlang rijden door een groene oase met bochten en meren. Vrachtwagenchauffeur Bob van Wageningen laat zien hoe. Op de motor uiteraard.

Bob van Wageningen (28) is chauffeur bij een Zoetermeerse transportonderneming. Met zijn truck rijdt hij door het hele land, het liefst door Friesland en Groningen. ‘Daar is de ruimte en zit je meestal niet vast in de file.’ In de Randstad is dat heel erg anders. Met een vrachtwagen dan. Maar op de motor kun je er makkelijk urenlang rijden over bochtige wegen zonder een grote stad tegen te komen.

‘Ik doe dat regelmatig op mijn Suzuki GSX-R 600,’ zegt Bob. ‘Even de ruimte opzoeken, even lekker vrij rijden. Als je 60 uur per week met 30 ton 80 gaat over de snelweg, heb je daar wel zin in. Niet dat ik echt ga blazen op de buitenwegen. Ik kijk wel uit, mijn rijbewijs is me veel te kostbaar.’

[LEES VERDER]

Lezersreis: overwinteren in Zuid-Spanje

Viva Al-Andalus

Sint Maarten en Nicolaas, Kerst, Oud & Nieuw en vooral die ellenlange sombere, donkere, troosteloze, natte en bovenal motorloze winter liggen in het verschiet. Maar nu nog even niet. In Andalusië is het begin november nog volop zomers en lijkt alle winterellende heel ver weg. En dat op een weg die 1.818 kilometer aan bochten kent.

Tekst en foto’s Mink Bijlsma

November in Spanje: een totaal andere wereld. Licht, kleur, bloemen, geur, zon, buiten. Ruimte, terrasjes, stress op standje 1. Het is 10 november en ik zit in mijn leren zomerpak en zomerhandschoenen op de motor. Míjn motor. Met de kerosinedampen van Aeroport d’ Alicant nog in mijn neus is het al na 20 kilometer raak: de A325. Superstrak asfalt, geen kip op de weg, de ene bocht na de andere. Links, rechts, rechts, links, dubbele rechter, linkse draaier, korte rechter, het houdt niet op. 15 km Bochtenparadijs van de vierde categorie, nog maar een half uurtje in het zadel: ‘Buenos dias! Está es España!’ hoor ik wijlen Roberto Guillermo ergens door een luidspreker kwelen.

[LEES VERDER]

Monti Lessini: Achter 46 bergen

Het is vast toeval dat er aan de rand van de Monti Lessini een bochtige weg loopt die het startnummer 46 van Valentino Rossi draagt. Maar ook verder belooft de tamelijk onbekende streek boven Verona in Italië meesterlijke motorverhalen.

Tekst en foto’s Klaus H. Daams

Weer eens naar Italië? Prachtidee! Maar waarheen precies? In ieder geval niet weer naar de Dolomieten! Fluks de kaart tevoorschijn gehaald en opengevouwen. Daar, nummer 46! Rossi’s startnummer! Als dat geen goed voorteken is! Prachtig bochtig ziet de SS46 eruit, de weg die loopt tussen Rovereto en Schio. Vlak daarnaast liggen de Monti Lessini. Weliswaar nog nooit van gehoord, maar de wirwar priegelweggetjes spreekt boekdelen. En belooft bovendien ook nog wat onverhard rijplezier.

[LEES VERDER]

Zweden in het wild: de Wildernisweg

In een uithoek van Zweden ligt een wildernis waar de bevolkingsdichtheid minimaal is en de berendichtheid maximaal. Er doorheen loopt een van ‘s lands mooiste wegen. Jan Dirk Onrust gaat op zoek naar beren op de Wildernisweg.

Tekst en foto’s Jan Dirk Onrust

Begin mei trekken zware Volvo-sneeuwschuivers een donkere streep over de witte Stekenjokkfjell. Dan pas is de Wildernisweg echt geopend, al moet het eerste verkeer langs een metershoge sneeuwwal rijden.

[LEES VERDER]

Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Indian
Caberg
KTM
Schuberth
MACNA
Kawasaki
Ducati
Dane
HJC
Arai
Bayard
Ik wil van mijn motorfiets af
Kushitani
Suzuki
MotoPort
Nolan
Bridgestone
KNMV
Bovag
Harley-Davidson
Honda
Husqvarna
Difi
TT Circuit Assen
Aprilia
BMW
Moto Guzzi
Triumph