TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Noord-Brabant, da’s van oost naar west van zand naar klei. Van bos en stuifzand naar zeearmen en getijdelandschappen. De Biesbosch ligt er, de Baronie en Brabantse Wal. Maar het is ook de geboortestreek van Van Gogh. Maar daar gaan we niet naar toe.

[ BEKIJK DE ROUTE ][ DOWNLOAD DE ROUTE ]

Wist je dat Noord-Brabant het epicentrum is van de dancemuziek, met als bekendste vertegenwoordigers Tiësto en Hardwell. Niet dat ik zo kapot ben van deze muziek, maar ritme heeft het wel, bochtenritme. Knoop dat in je oren wanneer je start vanuit Oud-Gastel. Want bochten rijden zul je.

De start in Oud-Gastel is nog maar net achter de horizon gezakt of je scheert al langs de Rosendaalsche Vliet. We volgen de route naar Dinteloord. Mocht je het niet weten: hier staat de grootste suikerfabriek van Europa. En al die suiker halen ze uit suikerbieten. En wie hier wel eens tijdens de suikerbietencampagne heeft gereden, komt er nooit meer. Wat een smurrie op de weg, maar nu niet. ‘t Is nog geen september.

Dus weldra rijden we over de Volkerakdam het Zuid-Hollandse Goeree-Overvlakke op. Op, want het was ooit een eiland. In Oude-Tonge zet ik je weer op de foto, bij restaurant Lely. Wel je motor meenemen! En nog zit het er niet op. Er staat nog meer moois op het motormenu.

Over de Grevelingendam rijd je het Zeeuwse Land binnen. Da’s uitgestrekt, verlaten en vooral plat. Behalve de dijken en wonder oh wonder: daarop liggen mooie weggetjes. Na Renesse en Burgh-Haamstede zit deze TankTasTocht er bijna op. De finishvlag valt pas definitief in Colijnsplaat. Dat ligt op Noord-Beveland.

Wat is een TankTasTocht?

Een TankTasTocht - in de volksmond ook wel TTT - is een tocht in Nederland of net over de grens. Je hoeft je er niet voor op te geven en de deelname is gratis. Je hebt alleen de gpx-route nodig. Ergens onderweg maak ik een foto van je op je motor. En die zetten we naderhand op Facebook @promotormotome, waar je ze ook kunt downloaden.

Start: McDonalds, Emmerblok 2, Oud-Gastel. Fotostop: Op zaterdag 13 en zondag 21 mei bij Restaurant Lely, Kaai 16, Oude -Tonge tussen 12.00 en 15.00 uur. De foto’s publiceren we op onze facebookpagina @promotormotome.

TankTasTocht route in je mailbox?

Om het je gemakkelijk te maken sturen we maandelijks een TankTasTocht nieuwsbrief, met daarin een beschrijving van de tocht en de route. Wil je dat ook kun je je opgeven met het formuliertje dat via de url bit.ly/2rfxeAP te vinden is.

Wie wint de tanktastochtbokaal 2017?

Wie deelneemt aan alle TankTasTochten, komt aan het einde van het jaar in aanmerking voor de TankTasTocht Bokaal 2017. Meedoen? Laat op het stoppunt je emailadres bij mij achter. Uit diehards die hebben deelgenomen aan alle TankTasTochten trek ik een winnaar.

Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Schuberth
BMW
Indian
Kushitani
TT Circuit Assen
MACNA
HJC
Ik wil van mijn motorfiets af
Moto Guzzi
Aprilia
Nolan
Difi
Dane
Bayard
Harley-Davidson
MotoPort
Ducati
Honda
Caberg
Suzuki
Kawasaki
KTM
Bovag
Husqvarna
Arai
Bridgestone
KNMV
Triumph