TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

ACHTER 46 BERGEN

Het is vast toeval dat er aan de rand van de Monti Lessini een bochtige weg loopt die het startnummer 46 van Valentino Rossi draagt. Maar ook verder belooft de tamelijk onbekende streek boven Verona in Italië meesterlijke motorverhalen.

Tekst en foto’s Klaus H. Daams

Weer eens naar Italië? Prachtidee! Maar waarheen precies? In ieder geval niet weer naar de Dolomieten! Fluks de kaart tevoorschijn gehaald en opengevouwen. Daar, nummer 46! Rossi’s startnummer! Als dat geen goed voorteken is! Prachtig bochtig ziet de SS46 eruit, de weg die loopt tussen Rovereto en Schio. Vlak daarnaast liggen de Monti Lessini. Weliswaar nog nooit van gehoord, maar de wirwar priegelweggetjes spreekt boekdelen. En belooft bovendien ook nog wat onverhard rijplezier.

Een paar weken later. De Brenner ligt achter ons, op de display van de KTM 1050 Adventure is de thermometer van 18 naar 28 graden gestegen. Eindelijk de snelweguitrit Verona-Oost. Oké, we hadden een leukere route voor de heenreis kunnen kiezen. In ieder geval zonder de laatste etappe door het brede Etschdal, maar de navigatie besloot nu eenmaal anders. En loodst ons verder naar San Rocco di Piegara, waar we voor twee nachten een kamer hebben geboekt in Hotel Cristina. Kaarten liegen niet en bochten maken blij, Zeker als ze zo smal en van het type haarspeld zijn als de exemplaren die onze zumoworstelaar uit z’n digitale hoed tovert.

[DOWNLOAD DE ROUTE] [BEKIJK DE ROUTE]

Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Caberg
HJC
Arai
Moto Guzzi
Kushitani
Aprilia
Ducati
Dane
Ik wil van mijn motorfiets af
KTM
Harley-Davidson
Nolan
Suzuki
Bovag
Schuberth
TT Circuit Assen
Bayard
Honda
Indian
KNMV
Triumph
Difi
Husqvarna
Bridgestone
BMW
MotoPort
Kawasaki
MACNA