TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Viva Al-Andalus

Sint Maarten en Nicolaas, Kerst, Oud & Nieuw en vooral die ellenlange sombere, donkere, troosteloze, natte en bovenal motorloze winter liggen in het verschiet. Maar nu nog even niet. In Andalusië is het begin november nog volop zomers en lijkt alle winterellende heel ver weg. En dat op een weg die 1.818 kilometer aan bochten kent.

Tekst en foto’s Mink Bijlsma

November in Spanje: een totaal andere wereld. Licht, kleur, bloemen, geur, zon, buiten. Ruimte, terrasjes, stress op standje 1. Het is 10 november en ik zit in mijn leren zomerpak en zomerhandschoenen op de motor. Míjn motor. Met de kerosinedampen van Aeroport d’ Alicant nog in mijn neus is het al na 20 kilometer raak: de A325. Superstrak asfalt, geen kip op de weg, de ene bocht na de andere. Links, rechts, rechts, links, dubbele rechter, linkse draaier, korte rechter, het houdt niet op. 15 km Bochtenparadijs van de vierde categorie, nog maar een half uurtje in het zadel: ‘Buenos dias! Está es España!’ hoor ik wijlen Roberto Guillermo ergens door een luidspreker kwelen.

OVERWINTEREN IN SPANJE: WIE WIL DAT NOU NIET?

Tot diep in het najaar kun je nog gewel- dig rijden in Andalusië. De temperatuur ligt overdag doorgaans rond de 20 gra- den en de zon straalt volop waardoor het nog warmer voelt. Regenen doet het ook er weinig. En de wegen zijn van de aller- beste kwaliteit. Daarbij is er nauwelijks verkeer.

De motor en bagage gaan met een vrachtwagen naar Alicante. Het vliegtic- ket naar Alicante regel je zelf bij een - goedkope - vliegticketsite.

REISDATA 2 t/m 8 november
PRIJS Promotor-abonnee €1.099,- (2-pk), niet-abonnee €1.149,-, toeslag 1-pk €196,-.
INCLUSIEF hotels, ontbijt, motor- transport, routes, reisbegeleiding EXCLUSIEF vliegticket

[RESERVEREN WWW.PROMOTOR-REIZEN.NL] [BEKIJK DE ROUTE]

De gps van de kun je vanaf eind november downloaden.

Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
BMW
MACNA
Moto Guzzi
Arai
TT Circuit Assen
Caberg
Ducati
Kushitani
Harley-Davidson
Bovag
Ik wil van mijn motorfiets af
HJC
Husqvarna
Nolan
Indian
Honda
Bridgestone
Difi
Bayard
MotoPort
Dane
Schuberth
Kawasaki
Suzuki
Triumph
KTM
KNMV
Aprilia