TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Yamaha MOTOROiD, een motor met artificial intelligence

De Yamaha MOTOROiD volgt je als een puppy of rijdt autonoom.

Herinner je je Motobot nog, de robot die het op een R1 opnam tegen Valentino Rossi? Yamaha heeft weer een stap gemaakt, met de MOTOROiD. Het is - natuurlijk - een concept die in staat is je te volgen. Of, alternatief: een vooraf bepaald punt autonoom weet te bereiken.

Artificial Intelligence

De Yamaha MOTOROiD moet wel over kunstmatige intelligentie beschikken wil het dit kunnen uitvoeren. Gevoed door batterijen. Je ziet ze duidelijk in het frame, als drie stacks, op de plek waar normaal gesproken het blok zou zitten. Dat er nog een zadel en een stuur op zitten, komt omdat er uiteindelijk toch een motorrijder op moet. Of een humanoide… De achtervering is van hoogstaande technische schoonheid, een serie hefbomen houden de swingarm in toom.

Slimme fiets

Dat Yamaha interesse heeft in autonoom rijden, is bekend. Maar wat willen ze er mee en wat zien wij er van terug? De eerste toepassing on de nabije toekomst kan zijn dat de motor de weg weet te lezen. Dat ie weet waar de gaten, verkeersdrempels en andere nare obstakels liggen. Of hoe de bocht loopt. En communiceren met elkaar. Samen met BMW is er een groot platform opgericht die communicatie tussen vervoersmiddelen mogelijk moet maken. Wanneer dat pleit is beslecht, kunnen aangesloten vervoersmiddelen elkaar voortijdig waarschuwen zodat de nodige maatregelen genomen kunnen worden. Remmen bijvoorbeeld. Klinkt allemaal als science fiction, maar over een paar jaar wordt het allemaal werkelijkheid.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Ducati
Harley-Davidson
KNMV
Schuberth
Aprilia
Bovag
Husqvarna
Kushitani
Kawasaki
Triumph
Suzuki
BMW
TT Circuit Assen
HJC
Nolan
Honda
Arai
Caberg
MotoPort
MACNA
Bridgestone
Dane
KTM
Indian
Ik wil van mijn motorfiets af
Difi
Bayard
Moto Guzzi