TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Politie kiest voor de Yamaha Tracer 700

De politie rijdt voortaan de wijksurveillance op de Yamaha Tracer 700. De eerste motorfietsen zullen naar verwachting eind 2017 worden geleverd.

Politie kiest voor de Yamaha Tracer 700

Foto: RB Motoren

De opdracht werd gegund nadat alle inschrijvingen zorgvuldig door politiemedewerkers op tal van facetten werden getest. Het betrof hier onder andere zaken van ARBO-technische aard, maar ook prijs, techniek en ergonomie speelden hierbij een belangrijke rol. Voor het uitgebreide testprogramma werden naast ervaren gebruikers ook beginnende motorrijders van de politie uitgenodigd. Eén van de belangrijkste overwegingen was hierbij, dat de voor de wijksurveillance nieuw te selecteren motorfiets geschikt moest zijn voor politiemensen van uiteenlopende lengte, lichaamsgewicht en rijervaring.

De Yamaha motorfietsen zullen door het in Leusden gevestigde ModiForce voor hun specifieke taak worden aangepast. In het geval van de Yamaha Tracer 700 betekent aanpassing door ModiForce de montage van alle politietoebehoren, waaronder speciaal door ModiForce ontwikkelde stuurschakelaars voor bediening van de waarschuwingsverlichting, sirene en stopborden voor optimaal en veilig bedieningsgemak. ModiForce draagt naast het aanbrengen van de striping ook zorg voor de inbouw van alle benodigde communicatieapparatuur.

De overeenkomst tussen politie en Yamaha Motor Europe, branche Nederland, werd eerder deze maand bekrachtigd. Binnen de contracttermijn van maximaal zeven jaar zullen er in totaal meer dan 500 Yamaha Tracer 700 motorfietsen worden geleverd.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Kushitani
Moto Guzzi
Bridgestone
Harley-Davidson
Bovag
BMW
Caberg
Dane
Husqvarna
Kawasaki
HJC
Triumph
Suzuki
MotoPort
MACNA
Indian
Aprilia
Nolan
Arai
TT Circuit Assen
KTM
Difi
KNMV
Bayard
Ducati
Honda
Ik wil van mijn motorfiets af
Schuberth