TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Plaatjes: Royal Enfield Interceptor INT 650 & Continental GT 650

Royal Enfield, een van de grootste motorfabrikanten ter wereld, straalt in Milaan met twee nieuwe modellen.

De Continental GT is voor Royal Enfield een bijzondere motor. Geïntroduceerd in 2013, als 500cc eencilinder, hielp deze motor Royal Enfield voet aan wal te zetten in de Westerse motorwereld. De motor kreeg vanaf het begin veel bijval vanwege z’n klassieke uitstraling. Wat ook hielp was dat rond die tijd neo classics populair werden.

De Continental GT en de Interceptor INT 650 gebruiken hetzelfde nieuw, ontwikkelde stalen wiegframe en de lucht/oliegekoelde staande twin van 648cc. Het vermogen daarvan bedraagt 47pk, het koppel 51,5Nm. Dat maakt beide modellen geschikt voor A2 rijbewijshouders. De GT weegt zonder brandstof 198 kilo, de Interceptor INT 202. Het 8-klepsblok heeft een 6-versnellingsbak, die vermogen en koppel vooral uitsmeert over lage en middentoeren.

De Interceptor INT heeft een breed, recht stuur, dat een rechtop zitpositie garandeert. De Continental GT, de Café Racer van de twee, heeft clip-ons en een sportieve zithouding. Beide modellen zijn voorzien van 18 inch spaakwielen, stereodemping achter, klassiek ogende Pirelli banden en in het voor- en achterwiel een enkele remschijf gekoppeld aan ABS.

Beide modellen zijn vanaf april 2018 leverbaar in Europa.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Dane
Difi
TT Circuit Assen
Suzuki
MACNA
Ducati
HJC
Kushitani
Ik wil van mijn motorfiets af
BMW
Caberg
KTM
Nolan
Triumph
KNMV
Indian
Harley-Davidson
Schuberth
Moto Guzzi
Honda
Kawasaki
Aprilia
Bridgestone
Husqvarna
Arai
Bovag
MotoPort
Bayard