TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

No Hands Man schiet te kort bij recordpoging

Phil Comar, een motorrijder uit Michigan aka No Hands Man, is er niet in geslaagd zijn eigen record te verbeteren. Hij wilde 695 km rijden zonder z'n stuur aan te raken.

‘Helaas moest ik stoppen vanwege een wegopbreking’. Phil had er toen al 762 km opzitten. Ondanks de mislukte poging, blijft No Hands Man wel de wereldrecordhouder met 946 km.

Phil Comar begon met zijn huzarenstukje in 2010. Toen reed hij 505 km zonder handen. Dat record verbeterde hij in de afgelopen jaren nog drie keer. In 2011 moest hij na 526 het stuur aanraken, in 2015 na 859 km. De recordpoging die hem 946 km ver bracht, moest hij beëindigen vanwege hevige regenval.

Waarom iemand zoiets doet? In 2008 raakte Phil in contact met de Michael J. Fox Foundation, een fonds dat geld inzamelt voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson, een ziekte waaraan zijn vader kort tevoren aan overleed. ‘Mijn vader en ik spraken vladk voor zijn overlijden veel over langeafstandsritten en het rijden zonder handen.’

‘Kennelijk beschik ik over een talent en dat wil ik gebruiken om een oplossing te vinden voor deze verschrikkelijke ziekte. Tot deze recordpoging toe heb ik $26.000,- bij elkaar gereden. De donaties voor dit jaar stromen nu binnen. Ik reken op een bedrag tussen de $4.000,- en $5.000,-.

Speciale Low Rider

De motor die Phil gebruikt voor z’n recordpogingen is een Harley-Davidson FXDL Dyn Low Rider uit 1997, die voorzien is van een frictieplaatje waardoor hij het gas vast kan zetten. Verder heeft Phil een 42 liter tank op de Low Rider gemonteerd. Met de standaard tank van 15,4 liter heeft Phil de beschikking over 57,4 liter.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Ducati
Aprilia
HJC
MACNA
BMW
Kawasaki
Caberg
MotoPort
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Dane
Husqvarna
KNMV
Nolan
KTM
Indian
Arai
Bovag
Honda
Difi
Bridgestone
TT Circuit Assen
Triumph
Moto Guzzi
Suzuki
Bayard
Kushitani
Schuberth