TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Milieuvignet Frankrijk, ook verplicht voor buitenlandse motorrijders!

De Franse steden Parijs, Lille, Lyon en Grenoble verplicht motorrijders (en autorijders) een milieuvignet, de zogenaamde Crit’Air, aan te schaffen. Andere steden die concrete plannen hebben om milieuzones in te voeren zijn onder andere Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.

Lastige is dat de vignetten online - wel in het Engels - alleen met een creditcard te koop zijn en dat de levertijd zo’n vier weken bedraagt. Ondertussen controleert de Franse politie sinds 1 april actief ook buitenlandse bestuurders. Ontbreekt het vignet volgt een bekeuring (€45,-). Als je het vignet niet op tijd in huis hebt, raadt de ANWB je om het bewijs van de bestelling van het vignet (met ordernummer) op reis mee te nemen om een mogelijke boete te voorkomen.

Alle berijders van motorfietsen met en bouwjaar van na 1 juni 2000 zijn verplicht een vignet te dragen. Voor motorfietsen ouder dan 1 juni 2000 kun je geen vignet aanschaffen. Die worden hoe dan ook geweerd zich binnen de milieuzones te begeven.

Meer info over de milieuvignetten lees je op www.anwb.nl/

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Husqvarna
Schuberth
KTM
MACNA
HJC
Kushitani
Indian
Dane
Difi
Ik wil van mijn motorfiets af
Ducati
Kawasaki
Nolan
MotoPort
Bridgestone
Aprilia
Triumph
Caberg
Harley-Davidson
Arai
KNMV
Moto Guzzi
BMW
Bayard
TT Circuit Assen
Honda
Bovag
Suzuki