TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

De volgende ARCH is een keer geen cruiser

ARCH Motorcycles is op de EICMA te vinden. Keanu Reeves, een van de oprichters, is speciaal voor drie nieuwe ARCH modellen afgereisd naar Milaan.

ARCH oprichter Keanu Reeves, bekend acteur o.a. van de Matrix films, is in Milaan om de nieuwste ARCH modellen te promoten. Dat zal wel lukken, want zo’n Hollywood-acteur is natuurlijk een journalistenmagneet. Ook wij zijn er in gestonken, eerdaags verschijnt in Promotor een interview van Joost Overzee met de goede man. En we spraken hem niet over z’n volgende filmproject, maar over zijn motorfabriek. Prangende vraag: waarom zijn die dingen zo reteduur? Want deze naakte roadster ziet er nou ook niet echt goedkoop uit.

Een van de drie nieuwe ARCH motoren is geen cruiser, maar een heel strakke naakte roadster met de naam ARCH Method143, waarvan de kosten ook door hardwerkende kantoorbuffels nooit en te nimmer te dragen is. Voor het rijwielgedeelte werd een speciale soort carbon gebruikt (MonoCell). Da’s Formule 1 techniek, voorbehouden aan ultradure supercars. De roadster wordt voorgestuwd door een potente V-twin van 2.343cc.

Nu is ARCH nogal bekend om zijn powercruisers, en daar heeft de Method143 ook wel wat van weg. Maar door de voetsteunen naar achteren te verplaatsen en clip-ons te monteren, ontstaat vanzelf een sportieve zithouding.

Voor strakke rijeigenschappen is rondom de Öhlins gemonteerd, de voorvork is van het type Öhlins FGRT, met carboncovers.

De velgen zijn door ARCH ontworpen, mar geproduceerd door BST. Ze zien eruit als deschoepen uit een turbine. Het achterwiel wordt in de tang gehouden door een enkelzijdige swingarm, CNC gemaakt door Suter Industries.

Volgens ARCH is het uitlaatsysteem geïnspireerd door de MotoGP. Het is gemaakt van carbon en titanium. De koplamp is ook een bedenksel van ARCH. En een dashboard zul je tevergeefs zoeken. Daar moet je e eigen smartphone voor gebruiken…

Over wanneer de Method143 in productie gaat en wat de motor moet kosten, rept ARCH met geen woord. Misschien dat Joost Overzee dat tijdens zijn gesprek met Keanu Reeves weet te achterhalen.

ARCH 1S

De ARCH 1S is een sportief ogende fiets met een massief 2.032cc V-twin blok. Met een enkelzijdige swingarm en carbon velgen van BST. Nou, dan weet je wel: niet te betalen.

Kennelijk rekent ARCH wel op verkoop in Europa, want de 1S voldoet aan de Euro4 eisen dankzij een doordacht. Wel is ABS een optie. De vulopening van de aluminium benzinetank is verstopt onder een cover. De voetsteunen staan lang zo ver niet naar achteren als op de concept en het stuur staat ook hoger. De zithouding zal daarom best goed zijn, en beetje vooroverhangend rechtop?

Wanneer de 1S in productie gaat en wat ie kost… geen idee.

Overigens kreeg de ARCH KRGT-1 een update voor 2018. En die kost $78.000,-, zonder Nederlandse belastingen…

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Ducati
BMW
Arai
Bridgestone
MACNA
Indian
Suzuki
Aprilia
Bovag
Schuberth
Husqvarna
Dane
Nolan
Bayard
KTM
KNMV
Ik wil van mijn motorfiets af
Caberg
Moto Guzzi
Kawasaki
MotoPort
HJC
Kushitani
TT Circuit Assen
Difi
Harley-Davidson
Honda
Triumph