TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

Ducati onthult nieuwe Monster 821

Vooruitlopend op de 4 modellen die Ducati op de komende EICMA nog zal onthullen, is de Monster 821 al gepresenteerd. Het model is zwaar geïnspireerd door de originele Monster 900.

In 2017 bestaat de Monster al weer 25 jaar en Ducati gebruikt de Monster 821 om deze mijlpaal extra luister bij te zetten. De geupdate 821 heeft de functionele en gestroomlijnde stijl van de Monter 1200 gekregen, maar ontving tevens een nieuw ontworpen tank en achterzijde die sterk doet denken aan de Monster uit 1992.

Naast de geëigende kleuren rood en zwart is de Monster 821 ook verkrijgbaar in de historische kleur Ducati geel, een kleur die 25 jaar geleden immens populair was.

Met de nieuwe racy uitlaatdemper en koplamp is de 821 een feest om te zien.

De standaard versie is voorzien van de nieuwe kleuren TFT display (maakt op de 821 z’n debuut) dat info onder andere verschaft over versnelling, rij-instelling en brandstofniveau. Het vloeistofgekoelde tweecilinder Testatretta blok (109pk) is goed voor 109 pk en 85,95Nm @ 7.750 tpm.

De vering komt voor rekening van een 43mm voorvork en een instelbare achterschokbreker. Voor e remmen is gekozen voor twee 320mm Brembo schijven en M4-32 monoblocs van hetzelfde merk. Een 245mm schijf en een tweezuiger remklauw zorgen in het achterwiel voor de vertraging. Verder is de Monster uitgebreid met het Ducati Safety Pack, dat bestaat uit Bosch ABS, Ducati traction control en drie rij-modi met verschillende vermogenskarakteristieken.

Optioneel zijn een quickshifter en een multimediasysteem, plus een hele zwik verfraaiingsaccessoires.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Ducati
HJC
Kawasaki
Caberg
Arai
Aprilia
Husqvarna
Ik wil van mijn motorfiets af
Bovag
MACNA
Harley-Davidson
Indian
Dane
Nolan
Difi
MotoPort
KNMV
TT Circuit Assen
KTM
Bridgestone
Suzuki
Bayard
Schuberth
Honda
Kushitani
Triumph
BMW
Moto Guzzi