TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

MotoMe Aflevering 20

Een Quattro Stagioni Bolognese, vaderlandse GP-folklore en een Japanse ‘great pretender’

Ducati’s vier-in-één machine

Weg met de oud-Hollandse verzuiling waarin alles in vast omlijnde hokjes wordt geplaatst!** Ducati** doet al jaren zijn best om de bakens te verzetten en omver te schoppen met de Multistrada 1200. In al zijn multifunctionaliteit schijnt ‘ie uit te moeten blinken in een viertal programmeerbare gebruiksgebieden, te weten ‘Touring’, ‘Sport’, ‘Enduro’ en ‘Urban’. Dus wat doet Overzee op een toevallige zonovergoten dag? Juist ja, kwartetten met het viertal criteria in de buurt van Nimwegen. Met een hoop klaroengeschal door Berg en Dal.

Assen, onder de rook van Eext

Het ligt op een (goed getrainde) steenworp afstand van het TT-circuit. Er rijden jaarlijks talloze krasse knarren en krasse machines met Asser historie. En de sfeer is er zoals die in Assen een halve eeuw geleden moet zijn geweest. Eext heet het slaperige dorpje waar men normaliter in de weekenden bezoek krijgt van pensionado’s op accufietsen. Maar dat ene jaarlijkse weekend staat het dorp in het teken van de Historische GP, het folkloristische, maar zeer serieus te nemen klassiekerevenement waar de mannen en machines hun messen nog eens slijpen. Overzee, liefhebber van ouwe meuk, erheen. Al is het maar om deelname volgend jaar alvast in de week te leggen…

Shoppen met een sjopper?

Hij oogt langgerekt en lui als de geijkte cruiser, custom, chopper, geef het maar een woord. Maar hij moet het doen met 650 cc uit twee staande cilinders, bepaald geen ideaal recept bij lage toeren, zou je zeggen. En dat uiterlijk; in al zijn wijsheid riep de MotoMe-équipe deze machine op de Eicma vorig jaar uit tot, eh, ‘Minst oogverblindende verschijning van het nieuwe jaar’. Hoezo understatement? Na een verregaand verregende poging in de Spaanse bergen, toog de heer Verhoeven naar het zonovergoten Nederland om wederom te proeven aan de, jawel, Kawasaki Vulcan-S. Waarbij blijkt dat deze machine niet is wat hij lijkt. Gelukkig maar.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Kushitani
Bayard
Suzuki
Difi
Arai
Aprilia
Bridgestone
Triumph
TT Circuit Assen
Schuberth
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
MotoPort
HJC
KNMV
Nolan
Dane
Ducati
Indian
Caberg
Honda
BMW
KTM
Moto Guzzi
Husqvarna
Kawasaki
Bovag
MACNA