TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

MotoMe Aflevering 12

Te zand, ter zee en op het witte doek

Het is alweer hoog tijd voor de 12e aflevering van MotoMe, het tweewekelijkse documagazine over motoren en rijders dat via internet bekeken kan worden wanneer en waar je maar wilt. Hoewel uiteraard voorzien van nieuwe items, blijft tot in lengte van dagen gehandhaafd de onversneden cocktail van vrijgevochten en ongezouten onafhankelijkheid en relativering onder het bestaande presentatieduo Bart Verhoeven en Joost Overzee. En wat brengt MotoMe aflevering 12 ten tonele?

De Ducati Scrambler Het moet de meest gehypete motor zijn van de afgelopen jaren, vooral via de sociale media: de Ducati Scrambler. In een tijdperk waar termen als ‘community’ buitengewoon in zwang zijn, valt dat nog te begrijpen ook. Daarnaast is de Scambler ook technisch interessant daar het de enige Ducati is die nog gebruik maakt van de verrukkelijke luchtgekoelde tweeklepper. Omdat de Scrambler een wereldbeeld genereert van strandparty’s onder mooie modieuze vrienden, togen Bart Verhoeven en Joost Overzee met de Scrambler richting ‘brandend zand en overal water’. Onder de rook van de Efteling…

Nippen aan Dakar ‘Iedereen heeft een allroad, maar niemand verkent er het onverharde mee!’. Ziehier de frustratie die (ook) accessoiresfabrikant Altrider uit Seattle bezig hield en houdt. Daarom organiseerde het half maart jongstleden voor de vijfde maal de ‘Taste of Dakar’, een trainings- en vooral plezierweekend onder bezielende leiding van de echte Dakar- en Erzberg-crack Jimmy Lewis. Nee, niet op de Drunense Duinen, maar helemaal in Pahrump, Nevada, gelegen tussen Death Valley en Las Vegas. Joost Overzee nam namens MotoMe de gok en kwam nog terug ook. Zonder kleerscheuren.

Gedaan met de zondagsrust In 1971 bracht de Amerikaanse regisseur Bruce Brown de roemruchte motordocumentaire ‘On Any Sunday’ met onder vele andere Steve McQueen. Anno Nu, dus ruim veertig jaar later, heeft zoon Dana Brown ‘On Any Sunday, the Next Chapter’ uitgebracht, de late opvolger, weer gericht op motorsport, nu met gastrollen voor Marc Márquez, Travis Pastrana, Robbie Maddison en talloze anderen die – zo is het ook – opzichtig gesponsord worden door de energiedrank Red B. Het duo van MotoMe schitterde door aanwezigheid op de filmpremière in Amsterdam en sprak met Dana Brown en de zeer bijzondere stuntkoning Maddison. Daarnaast nam Bart Verhoeven nog plaats in de jury van de Battle of the Kings, de ombouwcompetitie inzake de Harley-Davidson Street 750.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Suzuki
BMW
Schuberth
Caberg
Kushitani
Ducati
Ik wil van mijn motorfiets af
Difi
Moto Guzzi
Dane
Bovag
Nolan
Arai
Honda
KNMV
MotoPort
Husqvarna
Harley-Davidson
Kawasaki
Bayard
MACNA
KTM
Triumph
TT Circuit Assen
HJC
Aprilia
Bridgestone
Indian