TV, Magazine en Club voor motorfans!
Promotor
 | 

MotoMe aflevering 8 2014

Motoren verplaatsen de ziel, niet het lichaam...

Op aanraden van Gerard ‘Geer’ Joling hebben we de ‘Tickets to the Tropics’ reeds geboekt voor volgende week, maar eerst begeeft MotoMe zich nog op glad ijs in eigen land. Glad ijs in letterlijke zin, want we zijn natuurlijk niet van marsepein en blijven op twee wielen rijden tot een nieuwe Elfstedentocht zich aandient.

In dit kader biedt alweer de achtste aflevering van MotoMe de volgende onmisbare, doorgewinterde onderwerpen:

  1. Wat kun je nog op de openbare weg met een 1000 cc hypersport die in zeven seconden naar de 200 per uur brult? Nou, aan de grote fabrikanten te zien nog genoeg, want voor 2015 worden de hypers alleen maar extremer. En duurder. Dus namen we een werkweek lang een GSX-R1000 uit 2009 ter hand voor een herfstige, realistische test op de pittoreske openbare weg. Valt zo’n test met 185 pk nog te overleven zonder ABS en tractiecontrole?

  2. Tegelijkertijd biedt de langzaam invallende winter royale gelegenheid om bij de kachel een special te bouwen of je fiets te customisen. De binnenlandse show bij uitstek om alvast inspiratie op te doen is de traditionele Big Twin Bike Show in Rosmalen. MotoMe stroopte de show af op zoek naar bijzondere machines, mensen en lichaamsdelen met Delfts Blauw. En we vonden ze te kust en te keur.

  3. Motorscooters, u zegt?! In een programma dat bol staat van cafe racers, de geur van olie en vette decibellen? Ja dus. Maar zap niet gelijk door, want onze test van de Sym 600 en Kymco 400 cc grenst aan hooliganisme in een bedje van mobiliteit. Daarnaast: kun je uberhaupt nog iets van fun of de ware motorspirit ervaren op een dergelijke Tupperware box? Wij onderzochten het grondig en zwaaiden naar motorrijders zonder te worden teruggezwaaid…

Zoals je van ons gewend bent kenmerkt ook deze achtste editie van MotoMe zich door een bruisende cocktail van geheel subjectief onderzoek, ongezouten onafhankelijkheid, ongecompliceerde authenticiteit en een eetlepel relativering en zelfspot.

blog comments powered by Disqus
Harley-Davidson
Ik wil van mijn motorfiets af
Suzuki
Honda
Kawasaki
Arai
KTM
Kushitani
Bayard
BMW
Honda
Ducati
Kawasaki
Triumph
Ik wil van mijn motorfiets af
Bovag
Moto Guzzi
Husqvarna
Aprilia
Schuberth
MotoPort
Nolan
Harley-Davidson
Indian
TT Circuit Assen
Suzuki
Dane
HJC
Caberg
Difi
KNMV
MACNA
Bridgestone